Gorges de la Carança, Thues-entre-valls (Llenguadoc-Rosselló)

Les Gorges de la Carança són un congost situat a prop de Thues-entre-valls, al Conflent, a la Catalunya Nord. El congost corre de nord a sud, endinsant-se al massís del Canigó. Són un important reclam turístic per a la comarca i a banda del gran parc d’estacionament públic que hi ha (2 € – 2 hores; 4€ – 4 hores), disposa d’una parada del Tren Groc a la vora.

Dificultat: Moderada. Recorregut: 10,587 qm. Temps aproximat: 3 – 3:30 hores. Si cliqueu damunt de les imatges, aquestes s’ampliaran, permetent una visualització millor.

De Reus, plaça del Santuari de Misericòrdia,Com arribar-hi? a l’aparcament de Thues-entre-Valls, passant per Agramunt, hi han 260 km. (Reus-Tàrrega-Ponts-La Seu d’Urgell-Saillagouse-Mont Louis-Thues entre Valls). Aproximadament, unes 3 hores de viatge, més que menys.

20111009_toes_gorges_caranca_mapaAtenció les persones que tenen vertigen, ja que moltes de les passarel·les o escales estan penjades només de cables i es mouen, i en alguna part del recorregut, el pas pel camí excavat a la muntanya és molt estret i hi ha trams amb mal estat.

La ruta que hem dissenyat es pot seguir al croquis següent. Deixarem el cotxe a l’aparcament (marcat com a “Inicio”carança), seguirem pel tram de color verd, continuarem pel blanc, que és on hi ha “corniches” i passarel·les. Donarem el tomb, i refarem el camí fins al lloc marcat com a “Cruce 2” i continuarem pel camí vermell, on hi han unes altres “corniches”.

La Sole i jo vam estar-hi el dia 27 d’agost i només vam fer el tram verd, el tram blanc i el circular pel blau. El tram blau es un tram de trenca-cames, molta roca i molt arbre. Per això anirem i vindrem pel mateix lloc i farem el tram vermell. Tot seguit poso fotos d’aquesta sortida.